Locatie voor een persoonlijke ceremonie

We gaan niet trouwen in de kerk. We zijn allebei opgevoed met het rooms-katolieke geloof – net zoals zo ongeveer iedereen in Noord Brabant – maar we beoefenen ons geloof niet meer actief in de kerk. Hoe hypocriet is het om nooit naar de kerk te gaan en om dan wel in de kerk te trouwen. We hebben geen zin om een liedje op onze knieeën te zitten bij een Maria beeld en we willen niet beloven onze kinderen op te voeden volgens de wetten van de heilige kerk. Maar we willen wel iets meer doen op onze trouwdag dan alleen een gemeentelijke trouwceremonie. Iets persoonlijkers.

We willen een persoonlijks ceremonie houden, waar we onze eigen trouwgeloften kunnen uitspreken. Waar we naasten een woordje kunnen laten spreken. Waar we de muziek kunnen draaien die we zelf mooi vinden. Wat een verademing om een eigen script te kunnen opstellen en niet het script van een trouwmis te hoeven volgen. De inhoud van deze dienst is weer een verhaal op zich, eerst wil ik laten zien welke locatie we hebben gevonden om deze ceremonie te houden.

We zochten een locatie in het centrum van ‘s-Hertogenbosch waar we met circa 40 gasten zouden kunnen zitten. De ruimte moest licht zijn en voldoende ruimte bieden om voor iedereen te kunnen zitten. De Lutherse kerk is een monumentaal pand wat geen dienst meer doet als kerk en wat te huren is voor een bruiloft. Het gebouw wordt beheerd door het Noord Brabants Museum en het is ideaal voor de ceremonie die wij voor ogen hebben.

De buitenkant van het kerkje ziet er zo mooi uit en van binnen is het sereen en intiem: het is perfect!

Advertenties

Over Kippie

Ik ben een kersverse bruid, die na het plannen van haar eigen bruiloft nog steeds overloopt met bruiloftsideeeën.
Dit bericht werd geplaatst in Dutchbride en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s