Trouwkaart

Een trouwkaart is dé perfecte gelegenheid om je gasten niet alleen te informeren over het wat en waar van de bruiloft. De uitstraling van de kaart en de tekstkeuze geven je gasten een goed beeld van wat ze kunnen verwachten, wat de sfeer van de bruiloft gaat worden.

Voor onze ontspannen, stadse bruiloft die wij aan het plannen waren vonden we veel van de standaard trouwkaarten te chique , te formeel of gewoon te duur. We wilden graag een persoonlijke kaart met foto’s van ons erop. Mijn nichtje heeft haar eigen trouwkaarten vorig jaar ontworpen en wij vonden die erg gaaf, zoiets wilden wij ook wel. Gelukkig wilde ze ons graag helpen met het ontwerpen van onze kaarten. Dus op een vrijdagavond hebben wij ons met een hapje en een drankje rond de laptop geschaard en zijn we onze uitnodigingen gaan maken.

 Wij hebben de kaarten besteld bij Fotofabriek. Je kan de kaarten maken in de software van Fotofabriek, of je kan de kaarten in Photoshop maken en de afbeeldingen later invoegen (hiervoor hebben wij gekozen). 

Dit is de voorkant van onze kaart geworden. Ik had natuurlijk de foto die we hebben gebruikt kunnen bewerken, zodat ik er wat minder roodgevlek en glimmend uitzie, maar goed… daar denk je pas aan als je de kaart in handen hebt. Onze gasten waren in drie groepen verdeeld: hele dag, trouwborrel (dat klinkt veel beter dan receptie, toch?) en feest. Voor alle drie de uitnodigingen hebben we dezelfde voorkant gebruikt, en vervolgens een binnenkant met verschillende teksten. We hebben erg lang ovelegd over woordkeuze en zinsnedes, omdat we geen formele bruiloft willen hadden we niet zoveel aan de voorbeeld teksten op internet. Ben ik de enige die helemaal irritant wordt van wat je allemaal zou moeten zeggen? Uiteindelijk zijn we op deze drie teksten uitgekomen:

 

Als graag meer zekerheid wil hebben over hoe de kaart eruit ziet kan je een “proefdruk” bestellen. Maar omdat ik van mijn nicht goede verhalen had gehoord over deze zaak hebben wij direct de volledige bestelling geplaatst.

Twee dagen na de bestelling werd het pakketje met kaarten bezorgd. We zijn er erg tevreden over het resultaat. De drukkwaliteit is goed en de kaarten zijn precies wat we ervan verwacht hadden!

De kosten? Je bestelt bij Fotofabriek setjes van 9 dubbelzijdige wenskaarten voor €9,95. Bij het afnemen van meerdere setjes hebben we een korting ontvangen, deze aanbieding zag ik niet op de website staan maar deze komt wel naar voren in de fotofabriek software. Voor wij de bestelling hebben geplaatst heb ik nog contact gehal met hun helpdesk, ze hebben onze drie verschillende producten bij elkaar opgeteld zodat we een hoger kortingspercentage kregen. Top! We hebben in totaal 17 setjes van 9 kaarten besteld, waarvoor we €120 kwijt waren inclusief verzendkosten. Dat is dus €0,80 per kaart. Niet slecht, toch?

♥ Heb je ook zo’n hekel aan de cadeautip    maar je wil toch graag geld hebben? Veel mensen vinden het leuk als ze weten dat je een doel hebt. Mijn nichtje had een vliegtuig met bestemming Dubai op haar kaart staan, wij hebben gekozen voor een palmbomen-eiland.   (Helaas heeft niemand ons een eiland cadeau gedaan… )

Kies een kaart die bij jullie en jullie dag past! Trek je niet al te veel aan van wat moet en van wat verwacht wordt… het is jullie feestje!

Als je geen brief na wil zenden met allemaal aanvullende informatie, zorg dan dat je alle benodigde info op je trouwkaart zet! Zoals jullie namen, locaties en tijden, gegevens ceremoniemeester – en als je die niet hebt je eigen gegevens. 

Je ziet vaak dat er voor daggasten een speciaal inleg kaartje wordt gebruikt. Dat kan best makkelijk zijn, ikzelf raak dat soort dingen altijd kwijt….

 Heb jij ook je eigen trouwkaart ontworpen of ben je toch voor een bestaand ontwerp gegaan?

Alle foto’s zijn persoonlijke foto’s.

Advertenties

Over Kippie

Ik ben een kersverse bruid, die na het plannen van haar eigen bruiloft nog steeds overloopt met bruiloftsideeeën.
Dit bericht werd geplaatst in DIY, Dutchbride en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s